Hľadáte jedinečnú inšpiráciu na veľkonočný stôl? Vyskúšajte netradičné cupcakes

0
Hľadáte jedinečnú inšpiráciu na veľkonočný stôl? Vyskúšajte netradičné cupcakes

Veľkonočné sviatky sa nezaobídu nielen bez zahĺbenia sa do vlastného vnútra, ale ani bez chutného jedla, ktoré si môžeme spoločne vychutnať. Ak tento rok hľadáte niečo iné a špeciálne, možno vás k pečeniu inšpirujú cupcakes s lyofilizovanými malinami.

Pečiete, vyvárate a stále nemáte dosť? Pokiaľ chcete na stole stále niečo nové a rady experimentujete, určite stojí za to vyskúšať aj niektoré nové recepty, na ktoré ste sa dlho neodvážili. K Veľkej noci jednoznačne patria aj sladké dobroty, inšpirujte sa preto naším novým receptom a upečte si jedinečné cupcakes s lyofilizovanými malinami a lístočkami byliniek.

Veľkonočné cupcakes s lyofilizovanými malinami

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 60 g vychladnutého rozpusteného masla
  • 1 vanilkový struk
  • 1 bio citrón
  • 80 g trstinového cukru
  • 250 g hladkej špaldovej múky

Zdobenie:

  • 250 g mascarpone
  • 100 – 150 g práškového cukru s vanilkou
  • 100 g mäkkého masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice lyofilizovaných (mrazom sušených) malín
  • jedlé kvety alebo drobné lístočky byliniek (napr. mäta alebo medovka)
pixabay.com

Postup:

Najskôr predhrejte rúru na 170 ° C. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom. Trvá to asi 10 minút. Hmota zhruba zdvojnásobí svoj objem a je to naozaj nadýchaná pena – dobre vyšľahané vajcia zastúpia prášok do pečiva v ceste. Do peny zašľahajte na kocky nakrájané zmäknuté maslo.

Keď je základná zmes hladká, pridajte mlieko a postupne aj múku. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú žltú časť kôry z celého citróna. Ten použite ideálne chemicky neošetrený alebo ho najskôr dôkladne umyte.
 Mafinovú formu vyložte papierovými košíčkami a tie plňte do dvoch tretín ich výšky.

Pečte pomaly uprostred rúry asi 20 minút do zlatista. Špajdľou skontrolujte. Ak je po zapichnutí ešte vlhká, chvíľku dopekajte, prípadne nechajte pár minút dôjsť. Na mriežke nechajte mafiny úplne vychladnúť.


Medzitým si pripravte krém. Šľahačom pri nízkych otáčkach prešľahajte mascarpone a zmäknuté maslo izbovej teploty. Ak by bol rozdiel v teplote surovín, krém by sa zrazil. Pridajte šľahačku a cukor, vyšľahajte dotuha. Hotový krém podľa chuti doslaďte a v závere môžete pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.

Je dôležité krém neprešľahať, musí jemne stekať zo stierky. Vrecúško s hviezdicovou koncovkou naplňte krémom a tým mafiny bohato ozdobte. Na záver posypte namrvenými lyofilizovanými malinami alebo jahodami. Dozdobte aj pár lístočkami byliniek alebo kvetov.

Dobrú chuť.

žiadne príspevky na zobrazenie