Vyskúšajte jablkové ružičky a každý od vás bude pýtať recept

0
Vyskúšajte jablkové ružičky a každý od vás bude pýtať recept

Neviete, čo nachystať pre návštevu alebo deťom na desiatu? Prípadne kolegom do práce? Nechce sa vám robiť veľký nákup a skúšať, či vyjde relatívne komplikovaný recept na koláč, ktorý vám minule chutil, ale nikdy ste ho ešte nerobili? Vyskúšajte jablkové ružičky.

Odkedy som objavila ružičky z lístkového cesta, neviem ich prestať robiť. Upútajú nielen svojim výzorom, ale aj znamenite chutia. A nie je to pritom nič zložité. Dá sa povedať, že jablková štrúdľa v inom šate. Robievam ich pre návštevy, synovi na desiatu, na raňajky, keď ideme niekam na výlet alebo len tak. Doteraz všetkým veľmi chutili a každý si pýtal recept. Ja som si pôvodný recept trošku upravila, a tak sa s vami oň rada podelím.

Vyskúšajte aj recept na banánovú bábovku

Ingrediencie (na osem ružičiek)

  • lístkové cesto
  • 3 – 4 jablká
  • škorica
  • kryštálový cukor

Postup

Lístkové cesto si rozdelíme na osem rovnakých častí, jemne podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom a škoricou (môžeme použiť aj škoricový cukor). Jablká si ošúpeme, nakrájame na tenké plátky (v tvare polkruhu) a vložíme na dve minúty na vriacej vody, aby zmäkli. Následne vodu zlejeme, jablká rýchlo vychladíme pod studenou vodou.

Na rovnaké diely lístkového cesta ukladáme kúsky jabĺk. Môžeme ukladať relatívne na husto, ružičky sú potom šťavnatejšie a „mokrejšie“. Každý diel cesta preložíme na polovicu a zrolujeme. Vložíme do muffinových košíkov, aby ružička držala pekne spolu a nerozpadla sa. Pečieme cca 15-20 minút na 180 stupňoch.

Po upečení necháme vychladnúť a preložíme do papierových košíčkov a jablkové ružičky sa môžu podávať. Dobrú chuť!

Zdroj foto: archív K. M.

žiadne príspevky na zobrazenie