Recept na šťavnatý granadír alebo granadiersky pochod

Grandiersky pochod alebo march poznáme asi všetci zo školskej jedálne. Musím priznať, že som dlho nemala na neho chuť. Keď však jedného dňa prišli synovia zo školy domov, oznámili mi, že mali práve toto jedlo a že im chutilo.

A tak som vyhrabala z knihy starý recept na granadír a hneď som ho aj vyskúšala. Recepty na tento pokrm sa môžu líšiť, niekto pridáva slaninku, niekto klobásku.

Ingrediencie:

  • 7 stredne veľkých zemiakov
  • 250 g cestovín (fliačky, mušličky, farfalle)
  • cibuľa
  • soľ
  • červená paprika
  • korenie
  • slaninka

Postup

Najprv opražíte cibuľku a slaninku, slaninka pekne pustí masť. Ak do receptu nedávate slaninku, cibuľu môžete pražiť na oleji, ale na masti je to lepšie. Potom pridáte na drobné kocky nahrájané zemiaky. Osolíte ich a použijete aj sladkú papriku.

Máte chuť na skvelé bryndzové halušky? Tu je recept!

Zalejete vodou (pozor, len mierne, aby z toho nebola kaša) a podusíte tak, aby sa nerozvarili. V druhom hrnci uvaríte v osolenej vode cestoviny.

Ak sú hotové, pridáte dobre scedenú cestovinu k zemiakom a dobre zamiešate.

K jedlu neodmysliteľne patria kyslé uhorky.

A skvelé jedlo je hotové!