Cheesecake patrí už roky k našim obľúbeným dezertom. Mne na jeho príprave vyhovuje, že si stačí všetky suroviny len pripraviť a vložiť do rúry.
Potom si už stačí len nastaviť stopky a necelú hodinku počas jeho pečenia sa môžem venovať akejkoľvek inej činnosti.
Kombinácií na chesecake je neúrekom a dnes vám prinášam práve tento malinový s malinovou omáčkou, ktorá dezertu dodá výraznú a bohatú chuť.
Ingredience:
Korpus:
- 250 g maslové sušienky,
- 100 g masla
Plnka:
- 750 g jemný krémový tvaroh,
- 150 g cukor,
- 200 g kyslá smotana,
- 3 ks vajcia,
- 1 ks citrón,
- 2 ks vanilkový cukor
Malinová omáčka:
- 100 g mrazené maliny,
- 50 ml šľahačková smotana,
- 1 ČL cukor,
- 1/2 PL vanilkového pudingu
Postup na prípravu cheesecake
Sušienky si rozmixujeme alebo podrvíme. Pridáme roztopené maslo a hmotu natlačíme do formy s priemerom 26 cm a predpečieme 10 minút na 180°C.
Prečítajte si článok: Skvelý recept na šišky a donuty
Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme na 160°C 45 minút. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Hotový polejeme malinovou omáčkou.
TIP: Malinovú omáčku si pripravíme tak, že v hrnčeku rozmixujeme maliny s cukrom a šľahačkou. Pridáme pudingový prášok a zohrejeme, kým omáčka nezhustne.
[…] 2 hrnčeky malín […]