Skúste pripraviť lievančeky trochu inak a zdravo s pohánkou od výživovej poradkyne Mirky Luberdovej.
Pohánka je bezlepková pseudoobilnina bohatá na vlákninu, bielkoviny a minerály, ako sú horčík a mangán. Má jemnú, mierne orieškovú chuť a je obľúbená v rôznych jedlách, napríklad ako príloha, do kaší alebo šalátov. Vďaka vysokému obsahu rutínu pomáha podporovať zdravie ciev a priaznivo pôsobí na obehový systém.
Kefírovo pohánkové Powerlogy lievančeky
Ingrediencie:
- 2 vajíčka
- 2 lyžičky vanilkového cukru (tip od Mirky – sušený vanilkový lusk po použití stredu dám do hnedého cukru a ten ním príjemne nasiakne)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 400 ml kefiru alebo kvalitného jogurtu
- 80 g pohánkovej múky
- 140 g celozrnej alebo hladkej špaldovej múky
- škorica podľa chuti
- 1-2 lyžice javorového sirupu
- Powerlogy makovo mandľový krém, alebo iný orieškový krém
Postup:
Zmiešajte spolu všetky ingrediencie. Ak použijete jogurt namiesto kefíru, tak uberte 1-2 lyžice múky. Konzistencia by mala byť ako riedka kaša.
Na vami zvolenom rozpálenom tuku smažíme lievačeky do zlatista z každej strany. Mirka používa kokosový tuk, pre tých ktorý maju radi kokosovú chuť. Ak nie, skúste ghee maslo, alebo hroznový olej.
Možete uplatni zľavu na produkty s kódom MirkaL10 na powerlogy.com.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZzplOxqP3a/