Zdravé a chutné kefírovo pohánkové lievance

0
Zdravé a chutné kefírovo pohánkové lievance

Skúste pripraviť lievančeky trochu inak a zdravo s pohánkou od výživovej poradkyne Mirky Luberdovej.

Pohánka je bezlepková pseudoobilnina bohatá na vlákninu, bielkoviny a minerály, ako sú horčík a mangán. Má jemnú, mierne orieškovú chuť a je obľúbená v rôznych jedlách, napríklad ako príloha, do kaší alebo šalátov. Vďaka vysokému obsahu rutínu pomáha podporovať zdravie ciev a priaznivo pôsobí na obehový systém.

Kefírovo pohánkové Powerlogy lievančeky

Ingrediencie:

  • 2 vajíčka
  • 2 lyžičky vanilkového cukru (tip od Mirky – sušený vanilkový lusk po použití stredu dám do hnedého cukru a ten ním príjemne nasiakne)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 400 ml kefiru alebo kvalitného jogurtu
  • 80 g pohánkovej múky
  • 140 g celozrnej alebo hladkej špaldovej múky
  • škorica podľa chuti
  • 1-2 lyžice javorového sirupu
  • Powerlogy makovo mandľový krém, alebo iný orieškový krém

Postup:

Zmiešajte spolu všetky ingrediencie. Ak použijete jogurt namiesto kefíru, tak uberte 1-2 lyžice múky. Konzistencia by mala byť ako riedka kaša.
Na vami zvolenom rozpálenom tuku smažíme lievačeky do zlatista z každej strany. Mirka používa kokosový tuk, pre tých ktorý maju radi kokosovú chuť. Ak nie, skúste ghee maslo, alebo hroznový olej.

Možete uplatni zľavu na produkty s kódom MirkaL10 na powerlogy.com.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZzplOxqP3a/

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu