10 najlepšie platených profesií

0
10 najlepšie platených profesií
Zdroj: pixabay.com

Viete, pri ktorých pracovných pozíciách sa dá najlepšie zarobiť? Keď máte prácu, ktorá vás baví a napĺňa, tak výška platu nie je najpodstatnejšia vec, ktorá vás zaujíma, ale zo zvedavosti sme sa pozreli na top 10 platených jobov.

Prieskum sa netýkal iba Slovenska, platové ukazovatele sa hodnotili v celosvetovom meradle, preto sú čísla uvádzané v dolároch, čiže v EUR je to o trochu menej (1 EUR = 1,23 USD).

1. manažér

Najmä v bohatších krajinách sú manažérske pozície zlatou baňou – priemerný manažér v USA zarobí vyše 180 000 USD ročne, a tí, ktorí sú na vrcholových pozíciách, si privyrobia ešte trikrát toľko, teda vyše pol milióna dolárov.

2. informatik

Keď skončíte vysokú školu zameranú na informatiku, máte takmer 100% istotu že budete finančne zabezpečení. V Hong Kongu môže šikovný informatik na vedúcej pozícii zarobiť aj 400 000 USD ročne.

3. bankár

Švajčiarsko je známe vysokým počtom bánk. Šéfovia bánk a finančných inštitúcií sú tam výborne platení, ich plat sa pohybuje 420 000 USD ročne.

Ak rozmýšľate o vlastnom podnikaní a založení živnosti , prečítajte si náš článok.

financie, statistiky, tabulka, prijem, plat
Foto: pixabay.com

4. poistný matematik

Jeho úlohou je pracovať v poisťovniach a predvídať riziko. Musí mať vzdelanie v oblasti matematiky a štatistiky. V Írsku je to jedna z najlukratívnejších prác a odborník v tejto oblasti tam zarobí až 480 000 USD ročne.

5. chirurg

Chirurgovia zvyknú zarobiť 300 000 USD ročne. Najviac sú žiadaní a oceňovaní neurochirurgovia. Berú na seba obrovskú zodpovednosť a musia byť super presný a mať dostatočnú prax.

6. anestéziológ

Anesteziológ patrí medzi top pozície v oblasti medicíny. Zarába zhruba 250 000 USD ročne. Na to, aby bol úspešný, potrebuje aspoň 5-ročnú prax.

7. gynekológ a pôrodník

Ani gynekológovia a pôrodníci netrpia núdzou. V Amerike dokážu zarobiť cca 230 000 USD ročne.

porodnik, lekar, gynekolog, doktor, anesteziolog
Foto: pixabay.com

8. psychiater

Psychiatri zarábajú viac ako iné povolania na svete. Títo špecialisti zarábajú cca 200 000 USD ročne. Predpokladá sa, že odborníci, pracujúci v tomto odvetví, budú zarávať ešte viac.

9. praktický lekár

Doktor, ktorý predpisuje lieky a pomáha bežným pacientom, je taktiež lukratívnou prácou. Praktickí lekári zarábajú priemerne 190 000 USD ročne.

10. právnik

Právny zástupca môže zarobiť až 139 000 USD ročne. Zaujímavosťou je, že veľmi dobre sú platení právnici, ktorí sa zaoberajú patentami a licenciami.

Inšpirované stránkami: metatales.com a cnbc.com.

žiadne príspevky na zobrazenie