Nepečené torty sú tie najlepšie. Sú rýchlo hotové a doma si ich radi pripravíme napríklad aj cez víkend ako nenáročný, ale pritom sviatočný dezert. Táto farebne zaujímavá tortička je navyše plná zdravých surovín ako sú datle, orechy a tvaroh.
Jednou z ingrediencií je aj datľová pasta, ktorú zoženiete vo viacerých bio obchodov aj na internete. Ďatlová pasta slúži ako skvelé prírodné sladidlo bez pridaného cukru a konzervačných látok, ktoré by už nemalo chýbať v žiadnej kuchyni. Ovocný cukor dodáva telu rýchlu energiu, a zároveň je rýchlo stráviteľná potravina. Má vysokým obsah vitamínov, minerálov a vlákniny.
A kam na čučoriedky? Buď si zaobstaráte mrazené, alebo si zakúpite v tzv. lyofilizovanej forme. Je to 100% rozdrvené mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru. Je vhodné do smoothies, do raňajkových kaší, jogurtu a na zdobenie dezertu.
Ingrediencie:
Korpus:
- 100 g datľovej pasty,
- 100 g mletých orechov
Krém:
- 250 g jemného tvarohu,
- 6 plátkov želatíny,
- 250 ml mlieka,
- 2 PL cukru,
- 2 PL lyofilizovaných čučoriedok v prášku
Prečítajte si aj recept na sušienky s bielou čokoládou
Postup:
Datlovú pastu zmiešame s pomletými orechami. Zmes utlačíme do formy s priemerom 20 cm, vystlanú papierom na pečenie.
Želatínu necháme 10 minút namočiť v mlieku a potom zohrejeme tesne pod bod varu. Zmiešame s tvarohom a dochutíme cukrom a čučoriedkovým práškom.
Nalejeme na korpus a necháme stuhnúť chladničke.
Dobrú chuť!