NAČÍTAVAM

Type to search

MAGAZÍN RECEPTY

Nepečená čučoriedková tortička poteší malých aj veľkých

Katarína Janíková
Share

Nepečené torty sú tie najlepšie. Sú rýchlo hotové a doma si ich radi pripravíme napríklad aj cez víkend ako nenáročný, ale pritom sviatočný dezert. Táto farebne zaujímavá tortička je navyše plná zdravých surovín ako sú datle, orechy a tvaroh.

Jednou z ingrediencií je aj datľová pasta, ktorú zoženiete vo viacerých bio obchodov aj na internete. Ďatlová pasta slúži ako skvelé prírodné sladidlo bez pridaného cukru a konzervačných látok, ktoré by už nemalo chýbať v žiadnej kuchyni. Ovocný cukor dodáva telu rýchlu energiu, a zároveň je rýchlo stráviteľná potravina. Má vysokým obsah vitamínov, minerálov a vlákniny.

A kam na čučoriedky? Buď si zaobstaráte mrazené, alebo si zakúpite v tzv. lyofilizovanej forme. Je to 100% rozdrvené mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru. Je vhodné do smoothies, do raňajkových kaší, jogurtu a na zdobenie dezertu.

Čučoriedkový prášok a datľová pasta, foto: svetplodu.sk

Ingrediencie:

Korpus:

  • 100 g datľovej pasty,
  • 100 g mletých orechov

Krém:

  • 250 g jemného tvarohu,
  • 6 plátkov želatíny,
  • 250 ml mlieka,
  • 2 PL cukru,
  • 2 PL lyofilizovaných čučoriedok v prášku

Prečítajte si aj recept na sušienky s bielou čokoládou

Postup:

Datlovú pastu zmiešame s pomletými orechami. Zmes utlačíme do formy s priemerom 20 cm,vystlanú papierom na pečenie.
Želatínu necháme 10 minút namočiť v mlieku a potom zohrejeme tesne pod bod varu. Zmiešame s tvarohom a dochutíme cukrom a čučoriedkovým práškom. Nalejeme na korpus a necháme stuhnúť chladničke.

Tagy
Katarína Janíková
Katarína Janíková

Varenie, pečenie a hlavne fotenie hotového jedla je môj koníček. Rada vymýšľam nové recepty, ktoré nie sú náročné na prípravu a väčšinou sú z bežne dostupných surovín. Viac o mne nájdete aj na IG @skatulkavkuchyni.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X