Thajská superpolievka, ktorá poteší vašu dušu – Tom Kha Kai

0
Thajská superpolievka, ktorá poteší vašu dušu – Tom Kha Kai
Thajská hubová polievka

Milovať dobré jedlo znamená aj objavovať neustále nové chute a nebáť sa kombinovať. Tradičné huby a netradičné kokosové mlieko. Strúčik cesnaku a citrónová tráva. 

Ak raz ochutnáte krémovú thajskú hubovú polievku – Tom Kha Kai, budete ju chcieť zas a znova. Ideálna je horúca, po príchode zo zimnej prechádzky. Zahreje vám telo i dušu. Objavíte v nej množstvo rôznych chutí a dokáže byť aj poriadne ostrá. Všetko záleží od vášho vkusu.

Čo potrebujete na prípravu:

  • šampióny
  • jednú veľkú cibuľu
  • cesnak
  • ghi maslo na zdravé smaženie
  • korenie pre Tom Kha
  • trstinový cukor
  • bobkový list
  • zelené kari
  • soľ
  • lístky timiánu
  • sézamový olej
  • kokosové mlieko
  • vývar alebo vodu
  • brokolica
  • čerstvý koriander
  • cherry paradajky
  • krevety/ kura podľa chuti (my sme varili bez mäsa)
  • chilli (podľa chuti)
  • zázvor
  • citrónová šťava

Postup prípravy:

Spojíte vývar a kokosové mlieko (1:2), ohrejete to a primiešate zelené kari (podľa chuti pálivá pasta). Primiešate trstinový cukor a sézamový olej. Uviažte citrónovú šťavu do uzlíčka, aby sa vám lepšie po uvarení vyťahovala. Na panvici wok orestujete na ghi masle mix korenia pre Tom Kha (nájdete napríklad v ázijských špecialitách alebo online potravinách), pridajte nakrájané šampióny (krevety, kura), brokolicu/zázvor, a nakoniec cherry paradajky. Až to bude hotové, podávajte polievku s čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

Ak máte chuť zdieľať, pridajte nám do komentára, ako sa vám prvá polievka Tom Kha Kai doma podarila.

žiadne príspevky na zobrazenie