Začnite písať ak chcete vyhľadať článok

AKČNÉ TIPY MAGAZÍN RECEPTY ZDRAVIE ŽENY

Thajská superpolievka, ktorá poteší vašu dušu – Tom Kha Kai

Martina Novotná
Zdieľať
Thajská hubová polievka

Milovať dobré jedlo znamená aj objavovať neustále nové chute a nebáť sa kombinovať. Tradičné huby a netradičné kokosové mlieko. Strúčik cesnaku a citrónová tráva. 

Ak raz ochutnáte krémovú thajskú hubovú polievku – Tom Kha Kai, budete ju chcieť zas a znova. Ideálna je horúca, po príchode zo zimnej prechádzky. Zahreje vám telo i dušu. Objavíte v nej množstvo rôznych chutí a dokáže byť aj poriadne ostrá. Všetko záleží od vášho vkusu.

Čo potrebujete na prípravu:

  • šampióny
  • jednú veľkú cibuľu
  • cesnak
  • ghi maslo na zdravé smaženie
  • korenie pre Tom Kha
  • trstinový cukor
  • bobkový list
  • zelené kari
  • soľ
  • lístky timiánu
  • sézamový olej
  • kokosové mlieko
  • vývar alebo vodu
  • brokolica
  • čerstvý koriander
  • cherry paradajky
  • krevety/ kura podľa chuti (my sme varili bez mäsa)
  • chilli (podľa chuti)
  • zázvor
  • citrónová šťava

Postup prípravy:

Spojíte vývar a kokosové mlieko (1:2), ohrejete to a primiešate zelené kari (podľa chuti pálivá pasta). Primiešate trstinový cukor a sézamový olej. Uviažte citrónovú šťavu do uzlíčka, aby sa vám lepšie po uvarení vyťahovala. Na panvici wok orestujete na ghi masle mix korenia pre Tom Kha (nájdete napríklad v ázijských špecialitách alebo online potravinách), pridajte nakrájané šampióny (krevety, kura), brokolicu/zázvor, a nakoniec cherry paradajky. Až to bude hotové, podávajte polievku s čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

Ak máte chuť zdieľať, pridajte nám do komentára, ako sa vám prvá polievka Tom Kha Kai doma podarila.

Tagy
Martina Novotná
Martina Novotná

Založila som projekt Akčné ženy. Podporujeme všetky ženy v tom, čo ich napĺňa a robí im RADOSŤ. Pomáhame si v podnikaní, kariére a vzdelávaní.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X