Vedeli ste, že na výrobu jednej libry čokolády je potrebných 400 kakaových bôbov. Každý kakaovník vyprodukuje približne 2 500 plodov – fazúľ.
Doterajší výskum podporuje skutočnosť, že čokoládu si môžete vychutnať ako súčasť vyváženej a zdravej stravy a životného štýlu. Štúdie preukázali, že jeden z hlavných nasýtených tukov v čokoláde nezvyšuje hladinu cholesterolu ako iné tvrdé tuky – čo znamená, že čokoládu si môžete vychutnať, len to treba robiť s mierou. Priemerná dávka mliečnej čokolády má približne rovnaké množstvo kofeínu ako šálka kávy bez kofeínu.
Čokoláda pochádza z ovocného stromu; je vyrobený zo semena. Theobroma Cacao je strom, ktorý produkuje kakaové bôby a znamená „jedlo bohov“. Pomenoval ju Carolus Linnaeus, otec taxonómie rastlín.
Vaši blízki si zaslúžia to najjemnejšie
Čokoláda Milka prichádza s novými horkosladkým pralinkami, ktoré obsahujú 45 % kakaa. Vnútri balenia sa ukrýva 20 čokoládových kúskov, ktoré potešia v každom okamihu.
Prečítajte si, ako si doma spravíte ochutnávku kávy
Kombinácia kvalitného alpského mlieka a lahodnej čokolády sú zárukou skvelej chuti. Navyše majú pralinky aj krémovú kakaovú náplň pre ešte lepší pocit z maškrtenia. Novinka od Milky je iba Just for You!