Vyskúšajte skvelé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké

0
Vyskúšajte skvelé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké
pixabay.com

Už roky používam tento skvelý recept, ktorý som objavila na internete na jednom mamičkovskom portáli a chcela som sa o neho podeliť aj s našimi čitateľkami. Recept je skvelý v tom, že medovníčky sú okamžite po upečení mäkké. Dokonca najlepšie sú bezprostredne po upečení.

Treba si dať len pozor na to, aby ste medovníčky nenechávali len tak voľne vonku, ale ich niečím zakryli, aby vám nestvrdli. Prípadne, aj keď vám trochu stvrdnú, môžete dať do misky s nimi aj kúsok jabĺčka, aby zmäkli.

Suroviny na cesto:

  • 160 g medu,
  • 160 g kryštálový cukor,
  • 120 g maslo (ja dávam Heru),
  • 500 g hladkej múky,
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny,
  • 1 lyžička mletej škorice,
  • 2 celé vajcia

Poleva na zdobenie:

  • 1 bielok,
  • 150-200 gr práškového cukru,
  • citrónová šťava

Prečítajte si aj: Ako na linecké pečivo?

pixabay.com

Postup

Med s kryštálovým cukrom a maslom necháme zovrieť v kastróle.

Do 500 g hladkej múky rozmiešame jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice. Všetko vysypeme do kastróla, kde sa nám rozpustilo maslo, med a cukor a dobre zamiešame.

Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme.

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 minút pri cca 170-180 stupňoch.

pixabay.com

Dobrú chuť a krásne Vianoce!

žiadne príspevky na zobrazenie