Ako na rýchly a zdravý obed, keď vám dochádza fantázia a máte pocit, že ste už vyčerpali všetky recepty? Vyskúšajte tento akčný recept! Za chutný a šťavtaný obed sa vám poďakuje celá domácnosť.
Ako vznikol recept na kačaciu pečienku na smotane so zeleninou?
Akčný recept vznikol tak, ako mnohé iné úspešné recepty, ktoré chceli byť pôvodne niečo iné. Plán bol raňajkové menu – vytvorenie paštéty z kačacej pečene. Vo fáze pred dochutením a rozmixovaním som si povedala, že z toho bude obed.
Potrebné ingrediencie – príprava pečienky:
- jedna veľká cibuľa
- dva strúčiky cesnaku
- 500 g kačacej (alebo inej) pečene
- 1/2 lyžičky červenej papriky
- 1 bobkový list
- 1 šľahačková smotana
- voda (vývar) na podliatie
- olej/ maslo/ masť na spraženie cibuľky
Cibuľku nakrájame na drobno a spražíme do sklovita. Pridáme neskôr cesnak, bobkový list a pečienku nakrájanú na väčšie kúsky. Nakoniec posypeme červenou paprikou. Pečienku orestujeme do fázy, že chytí svetlú farbu. Následne ju podlejeme a necháme pod prikrívkou cca 10 minút.
Akčný tip: Pozor, pečienku nedochucujeme – nesolíme a nekoreníme, aby nám pečienka nestvrdla.
Po 10 minútach pridáme smotanu, necháme ju prevrieť a následne odstavíme.
Potrebné ingrediencie – príloha:
- mix mrazenej zeleniny
- Ryža natural
- soľ, 3 ks klinčeky, olej, voda
Mrazenú zeleninu len krátko (cca 5 min.) obvaríme v osolenej vode alebo necháme napariť. Naturálnu ryžu varíme dlhšie, v osolenej vode s lyžičkou oleja cca 20 – 30 min. Pre exotickejšiu chuť možno do ryže pridať pár klinčekov (pozor, klinčeky sú aromatické, neprežente to). Menu si dochutíte priamo na tanieri.
Pečienku podávame na ryžy, ozdobenú zeleninou. Dobrú chuť! Máte pre nás tiež svoj akčný recept? Podeľte sa oň s nami v komentároch alebo nám ho napíšte a pridajte aj vaše fotografie na email redakcia@akcnezeny.sk.
Zdroj foto: Martina Novotná archív