Najprv milujte seba a potom niekoho iného: Toto by si mala uvedomiť každá z nás

0
Najprv milujte seba a potom niekoho iného: Toto by si mala uvedomiť každá z nás
Zdroj: unsplash.com

Poznáte to určite aj vy. Nie vždy sa cítime vo svojom tele ako bohyne a začneme sa porovnávať. Treba si však uvedomiť, že neexistuje ten „správny“ ideál krásy. Každá z nás je jedinečná a nepotrebujeme nikam zapadať. Je dôležité, aby ste ľúbili svoje telo a svoje JA. Pretože ak nie vy, tak potom kto iný?

Dokonalosť neexistuje

Darmo sa pozeráte na super modelky ale nádherne vyzerajúce ženy na Instagrame. Berte do úvahy, že majú rovnaké problémy ako vy. Tiež ich trápi celulitída, nie vždy majú fantastickú pleť, ani make-up nie je stále tip-top a nafúkne sa im bruško po tom, čo sa dobre najedia. Virtuálny svet dokáže zdeprimovať ľudí. To si plne uvedomujem. Ale zamyslite sa, že nie vždy, čo tam prezentujú, je skutočné.

Zdroj: Unsplash.com

Neporovnávajte sa

ženy, ktoré môžu mať presne tie krivky, po ktorých ste vždy túžili, no vy ich nemáte. Niekedy to tak jednoducho je. Lenže na tom nie je nič zlé. Samozrejme, ak sa necítite dobre a chcete s tým niečo spraviť, choďte do toho. Ale nesnažte sa spĺňať nejaké ideály krásy. Vy ste vy a buďte na to hrdá. Koniec-koncov, každá z nás má niečo, vďaka čomu je neprehliadnuteľná.

Rozmaznávajte sa

Tento bod sa netýka iba toho, že si doprajete skvelý koláč alebo drink. Ide o to, aby dávali telu to, čo potrebuje. Napríklad kvalitný spánok a vyváženú stravu. Vyhraďte si taktiež čas na samú seba. Urobte niečo, čo ste vždy odkladali a konečne sa k tomu dokopte. Vzdelávajte sa, pozrite si náučný film, choďte do prírody…jednoducho do seba investujte. Je to spôsob, ktorým sa správne rozmaznávate a zároveň posúvate ďalej.

Buďme s ľuďmi, pri ktorých sa nemusíte na nič hrať

Našu náladu a vnímanie samej seba často ovplyvňuje spoločnosť, v ktorej sa nachádzame. Ak by ste neustále počúvali, ako „škaredé“ sú ženy s plnšími krivkami, asi by ste sa necítili veľmi dobre. Žiaľ, deje sa to a je to smutné. Namiesto toho, aby sme spolu držali, sa navzájom zhadzujeme. Buďte teda pri ľuďoch, ktorí si vás vždy s radosťou vypočujú, podporia a môžete byť pri nich sama sebou.

Zdroj: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie