Brokolica je výživná zelenina s vysokým obsahom vlákniny, ktorá je známa svojimi protizápalovými a antioxidačnými vlastnosťami. Je skvelým zdrojom vitamínov, najmä vitamínu C, vitamínu K, vitamínu A (vo forme betakaroténu), a vitamínov skupiny B, ako je folát. Mirka Luberdová si pripravila recept na krúpovo brokolicové fašírky, ktoré prezentovala na svojom Instagrame.
Čo budeme potrebovať?
- 1 hrnček uvarených krúpov
- 2 mrkvy nastrúhať
- 1-2 šalotky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1/2 brokolice al dente
- 1/2 halloumi syru
- 2 vajcia
- špaldová múka na zahustenie
- soľ, kurkuma, sladká mletá paprika, čierne korenie, oregano, koriander čerstvý
Postup:
Nakrájame cibuľu a cesnak na drobno. Orestujeme na tuku spolu s nastrúhanou mrkvou. Uvaríme krúpy a sparíme brokolicu do al dente podoby.
Potom jemne nasekáme brokolicu. Zmiešame všetko spolu s nastrúhaným syrom. Polovicu zmesi mixujeme do hladka, aby nám lepšie držala s minimom múky. Z pripravenej zmesi formujeme fašírky. Môžu sa robiť rukami alebo pomocou lyžice, aby mali rovnakú veľkosť a tvar.
Na panvici rozohrejeme olej. Fašírky opatrne vkladáme na horúcu panvicu. Opekáme ich z každej strany na stredne silnom ohni, až kým nebudú krásne zlatohnedé a dôkladne prepečené.
Prajeme vám dobrú chuť!
Celý recept s videom nájdete tu: https://www.instagram.com/p/C2ndEyBr5Ef/