Chrumkavé brokolicové fašírky podľa Mirky Luberdovej

0
Chrumkavé brokolicové fašírky podľa Mirky Luberdovej

Brokolica je výživná zelenina s vysokým obsahom vlákniny, ktorá je známa svojimi protizápalovými a antioxidačnými vlastnosťami. Je skvelým zdrojom vitamínov, najmä vitamínu C, vitamínu K, vitamínu A (vo forme betakaroténu), a vitamínov skupiny B, ako je folát. Mirka Luberdová si pripravila recept na krúpovo brokolicové fašírky, ktoré prezentovala na svojom Instagrame.

Čo budeme potrebovať?

  • 1 hrnček uvarených krúpov
  • 2 mrkvy nastrúhať
  • 1-2 šalotky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 brokolice al dente
  • 1/2 halloumi syru
  • 2 vajcia
  • špaldová múka na zahustenie
  • soľ, kurkuma, sladká mletá paprika, čierne korenie, oregano, koriander čerstvý

Postup:

Nakrájame cibuľu a cesnak na drobno. Orestujeme na tuku spolu s nastrúhanou mrkvou. Uvaríme krúpy a sparíme brokolicu do al dente podoby.

Potom jemne nasekáme brokolicu. Zmiešame všetko spolu s nastrúhaným syrom. Polovicu zmesi mixujeme do hladka, aby nám lepšie držala s minimom múky. Z pripravenej zmesi formujeme fašírky. Môžu sa robiť rukami alebo pomocou lyžice, aby mali rovnakú veľkosť a tvar.

Na panvici rozohrejeme olej. Fašírky opatrne vkladáme na horúcu panvicu. Opekáme ich z každej strany na stredne silnom ohni, až kým nebudú krásne zlatohnedé a dôkladne prepečené.

Prajeme vám dobrú chuť!

Celý recept s videom nájdete tu: https://www.instagram.com/p/C2ndEyBr5Ef/

žiadne príspevky na zobrazenie