Chrumkavý šalát s domácou majonézou, avokádovým dipom, opečeným citrónom a tofu

0
Chrumkavý šalát s domácou majonézou, avokádovým dipom, opečeným citrónom a tofu

Výnimočná kombinácia chutí od výživovej poradkyne Mirky Luberdovej. Spravte si chrumkavý šalát s domácou majonézou, avokádovým dipom, opečeným citrónom a tofu.

Ingrediencie:

Na šalát:

• 1 hlávka rímskeho šalátu
• 50 g parmezánu (nastrúhaný)

Na domácu majonézu:

  • 1 vajce
  • 50 ml slnečnicového za studena lisovaného oleja
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 ČL horčice
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Soľ podľa chuti
  • Šťava z ½ citróna

Na avokádový dip:

  • 1 avokádo
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 domácej majonézy
  • Šťava z ½ limetky
https://www.instagram.com/p/DFvijDjOn0H/

Na marinovaný a opečený citrón:

  • 1 citrón (nakrájaný na hrubšie plátky)
  • 2 PL olivového oleja
  • Šťava z ½ limetky
  • Štipka čili
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Na marinované tofu:

  • 200 g tofu
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL teriyaki omáčky
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 2 PL krutónov
  • 1 PL slnečnicových semienok

Postup:

Príprava šalátu

Rímsky šalát natrháme na menšie kúsky, dôkladne umyjeme pod studenou vodou a necháme odkvapkať.

Domáca majonéza

Do misky rozbijeme vajce, pridáme horčicu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Pomaly začneme mixovať a po troškách prilievame slnečnicový a olivový olej, až kým majonéza nezhustne.

https://www.instagram.com/mirkaluberdova/

Avokádový dip

Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme nadrobno nasekané vajíčka natvrdo, limetkovú šťavu a domácu majonézu. Všetko dobre premiešame.

Opečený citrón

Plátky citróna marinujeme v olivovom oleji, limetkovej šťave, čili, čiernom korení a soli. Potom ich pečieme v teplovzdušnej fritéze na 180 °C približne 10 minút, kým nezačnú karamelizovať.

Marinované tofu

Tofu nakrájame na kocky a necháme aspoň 15 minút marinovať v zmesi olivového oleja, teriyaki omáčky a javorového sirupu. Potom ho vložíme do teplovzdušnej fritézy a pečieme na 180 °C približne 15 minút.

Pridanie krutónov a semienok

Keď je tofu takmer hotové, na posledné 2-3 minúty pridáme krutóny a slnečnicové semienka, aby získali chrumkavosť.

Dokončenie a servírovanie

Všetky pripravené ingrediencie zmiešame – rímsky šalát, avokádový dip, opečené tofu, karamelizovaný citrón, krutóny a slnečnicové semienka. Nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom a môžeme podávať.

Celé video tu: Instagram

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu