Krtkova torta: Recept, ktorý vás ohromí jednoduchosťou

0
Krtkova torta: Recept, ktorý vás ohromí jednoduchosťou
krtková torta

Lahodná chuť a jednoduchosť. To je dezert s názvom krtkova torta. Táto čokoládová torta s nadýchaným krémom, šťavnatými banánmi a chrumkavým kakaovým posypom je obľúbená pochúťka pre malé aj veľké oslavy.

Vďaka nášmu detailnému návodu ju zvládnete pripraviť rýchlo a jednoducho, aj keď nie ste profesionálny cukrár. Prečítajte si náš recept a objavte tajomstvo dokonalej domácej krtkovej torty, ktorá bude chutiť ako od babičky. Recept pre vás upiekla naša kolegynka Mária. 

Recept na krtkovú tortu

Ingrediencie:

Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 180 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
  • 500 ml šľahačkovej smotany (33 %)
  • 250 g mascarpone (alebo jemného tvarohu)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 banány (na plnenie)
Na povrch:
  • Odrezaná vrchná vrstva cesta (rozdrvená)

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • Predhrej rúru na 180 °C.
    • V miske vyšľahaj vajcia s cukrom do peny.
    • Pomaly primiešaj olej, mlieko a premiešaj.
    • V ďalšej miske zmiešaj múku, kakao a prášok do pečiva, ktoré postupne primiešaj do tekutej zmesi.
    • Cesto vylej do tortovej formy (priemer cca 24 cm) vyloženej papierom na pečenie.
    • Peč 25–30 minút, alebo kým špajľa po vpichnutí do cesta zostane čistá.
  2. Príprava krému:
    • Šľahačkou vyšľahaj smotanu do tuha.
    • Primiešaj mascarpone a vanilkový cukor, aby vznikol hladký krém.
  3. Montáž torty:
    • Po vychladnutí cesta z neho nožom vyrež vnútro (asi 1 cm od okraja) a vytvor „jamku“. Vyrezanú časť rozdrvíš na omrvinky.
    • Na dno „jamky“ poukladaj ošúpané banány.
    • Na banány nanes krém a vytvaruj ho do mierne vypuklého tvaru.
    • Posyp krém rozdrveným cestom tak, aby celú tortu zakrylo a pripomínalo „krtinec“.
  4. Dokončenie:
    • Tortu nechaj stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc).

Akčný tip:

Banány môžeš pred položením na cesto pokvapkať citrónovou šťavou, aby si zachovali svoju farbu a sviežosť. Ak chceš tortu ešte čokoládovejšiu, pridaj do krému nasekané kúsky čokolády. Želáme vám dobrú chuť 🍰.

Zdroj foto: Mária Gavulová

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu