Ak máte chuť na niečo netradičné, jednoduché a akčné, pripravte si spolu s nami ricottovo špenátové fašírky s parmezánom a paradajkami.
Fašírky sú obľúbenou súčasťou kuchyne každej akčnej mamy. Do fašírky sa totiž vďačne skryjú strukoviny, či akákoľvek zelenina, a deti ich radi zjedia. Ak si chceme spraviť zdravšiu verziu, jednoducho ich možno pripraviť na papier na pečenie a šupnúť do vopred vyhriatej rúry.
Mon Vincej ich vo svojom recepte chvíľku povarila a následne jemne orestovala na masle. V kombinácii so šalátom a chutným dresingom sú skvelým zdravým obedom alebo doplnkom k hlavnému jedlu.
Obľúbený hráškový perkelt od Moniky – obed hotový za 7 minút
Čo potrebujete na prípravu fašírok:
- 200 gramov špenátových listov
- 200 gramov ricotty
- 50 gramov nastrúhaného parmezánu
- 50 gramov hladkej múky
- 2 vajíčka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
Postup prípravy fašírok:
Špenátové listy posekáme spoločne s ricottou a nastrúhaným parmezánom. Pridáme trošku hladkej múky, 2 vajíčka, soľ a korenie podľa chuti. Pretlačíme strúčik cesnaku a všetko poriadne spolu premiešame.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme knedlíčky a postupne ich dáme na chvíľku variť do vriacej vody. Následne opečieme zľahka na panvici s troškou masla alebo iného vami preferovaného tuku. Do výpeku vhodíme pár paradajok a podávame s parmezánom a olivovým olejom.
Polievky, ktoré posilnia vašu imunitu
Dobrú chuť!
Máte pre nás tiež svoj akčný recept? Podeľte sa oň s nami v komentároch alebo nám ho napíšte a pridajte aj vaše fotografie na email redakcia@akcnezeny.sk.
Viac o autorke receptu:
Monika Vincej je špecialistka na poctivé a šťavnaté torty a koláče v modernom prevedení, dekorované jedlými kvietkami, sezónnym ovocím a čokoládovými dekoráciami. Dlhoročná vášeň ju priviedla k pečeniu a poctivej gastronómii aj profesionálne. Tvorí pod značkou Partyfood.