Hľadáte tip na rýchly obed, či večeru. Plnená tortilla obsahuje samé zdravé potraviny ako je chudé kuracie mäsko a veľa čerstvej zeleniny. A bude určite chutiť celej rodinke. U nás doma v nej nesmie chýbať rukola, ale môžete ju nahradiť aj čerstvým baby špenátom alebo polníčkom.
Tortilly sú obľúbeným pokrmom mexickej kuchyne a v našich končinách sa taktiež tešia veľkej obľube. Sú to jednoduché múčne placky, do ktorých zabalíte plnku podľa vlastnej chuti.
Ak si chcete urobiť vlastné tortily, tu je návod:
Tortilly:
-
2 hrnčeky hladkej múky
-
1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky soli
-
2 lyžice rastlinného oleja
-
3/4 hrnčeka vlažného mlieka alebo vody
Suché prísady zmiešame a pridáme olej a mlieko. Vypracujeme tuhé cesto, nemalo by sa lepiť. Necháme na pol hodinu odležať. Rozdelíme na viacero častí na guľky, z ktorých vyvaľkáme tenkú placku a opekáme na panvici z každej strany približne minútu.
Prečítajte si aj: Ochutnali ste už veľkonočné minimazance?
Ingrediencie:
- tortilly,
- kuracie prsia,
- rukola, kukurica,
- rajčiny,
- krémový syr s bylinkami,
- strúhaný syr,
- korenie,
- soľ
Postup:
Kuracie prsia si pokrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olejom a dochutíme obľúbeným korením. Ja som použila údenú papriku, sušený cesnak, tymián a soľ.
TIP: Údená paprika vzniká údením sladkej červenej papriky a dodáva jedlu príjemnú údenú chuť a arómu.
Kuracie mäso sprudka opečieme na panvici. Tortillu jemne potrieme krémovým syrom s bylinkami, navrstvíme rukolu, mäsko, kukuricu. Pridáme nastrúhaný syr a rajčiny. Zrolujeme a zapečieme v toustovači alebo grile.
Podávame so zeleninovým šalátom, napríklad z rukoly alebo z ľadového šalátu.