Neviete, čo ponúknuť na Silvestra? Túto lahôdku zo zemiakov si určite zamilujú!
Ingrediencie
- 6 zemiakov
- 3 plátky slaniny, uvarené a pokrájané
- strúhaný syr čedar
- 2 polievkové lyžice najemno nakrájanej pažítky
- 1/2 lyžičky drveného cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- strúhanka
- rastlinný olej na vyprážanie
Inštrukcie
Vo veľkej mise uvaríte zemiaky. Posolíte, roztlačíte, a podlejete trochou mlieka a masla. Kašu zmiešajte s uvarenou slaninou, čedarom, pažítkou a cesnakom a dochuťte soľou a korením. Miešajte, kým sa nespoja všetky ingrediencie.
Vložte rozšľané vajcia a strúhanku do samostatných plytkých misiek alebo hlbokých tanierov. Použite malú naberačku na naberanie. Zo zemiakovej kaše vytvarujte gule, potom omočte najskôr vo vajci a potom v prézloch. Opakujte, kým nespotrebujete všetku zemiakovú kašu.
Vo veľkej liatinovej panvici zohrejte olej aspoň na 300°. Zemiakové guľôčky smažte po častiach do zlatista zo všetkých strán, 2 až 3 minúty. Necháme odkvapkať na tanieri vystlanom papierom alebo servítkou a ihneď osolíme.
Zdroj: www.delish.com