Urobte si skvelé švédske pagáčiky alias fašírky po švédsky

0
Urobte si skvelé švédske pagáčiky alias fašírky po švédsky

Minule prišiel zo školy syn, že mali výborný obed. On toho veľa nezje a mäso už vôbec nie, tak som začala pátrať po tom, o aké jedlo išlo, lebo mi ho nevedel pomenovať. Údajne to bolo nejaké mäsov tvare hrubšej placky, ale nebola to fašírka ani karbonátok.

Tak som si na stránke školskej jedálne pozrela jedálny lístok a tam bolo – švédske pagáčiky. Nič mi to nehovorilo a veľmi som sa čudovala, lebo pagáčiky si človek predstaví určite inak ako niečo mäsové. Ale googlila som a natrafila som na jeden recept, ktorý som hneď vyskúšala. S fašírkou to má spoločné to, že sa používa mleté mäso, ale len bravčové a mäso sa na záver neobaľuje v strúhanke. Navyše je v recepte spomenutá aj kyslá smotana, čo dodá mäsu šťavnatosť.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 4 polievkové lyžice strúhankay
  • 2 malé lyžičky soli
  • 1 lyžička majoránu
  • čierne korenie
Mleté bravčové mäso

Postup: 

Cibuľku nadrobno posekáme a operažíme na oleji. Potom všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme hmotu. Z nej tvarujeme placky v tvare fašírok, ale môžu byť aj vačšie, len nie príliš hrubé. Môžeme ich dať na plech (vyjde ich cca 15) a piecť ich cca 45 minút, alebo ich vypražiť na panvici, čím trochu ušetríme čas.

Podávame so zemiakovou kašou a alebo zemiakmi a tatarskou omáčkou.

žiadne príspevky na zobrazenie