Virálne recepty, ktoré sa šíria na platformách ako TikTok, Instagram, YouTube či Pinterest, prinášajú nové kulinárske inšpirácie priamo do našich kuchýň. Či už ide o jednoduché a rýchle jedlá, ktoré zvládne aj začiatočník alebo o niečo gurmánske, internet ponúka nespočetné množstvo nápadov, ktoré si môžete vyskúšať doma. Hľadáte inšpiráciu na to, čo variť? V tomto článku sa pozrieme na recepty, ktoré uvaril už takmer celý svet!
Feta cestoviny
Tento slávny recept získal pozornosť kuchárov najmä kvôli sieti TikTok. Ide o celkom jednoduchú prípravu cestovín, ktorej zvláštnosť spočíva v omáčke. Do zapekacej misky si dáme olivový olej, cherry paradajky, strúčiky cesnaku a celý syr feta. Túto zmes necháme zapiecť do zmäknutia. Počas tohto procesu, si uvaríme cestoviny. Akékoľvek.
Keď zmäknutý obsah zapekacej misy vyberieme z trúby, vidličkou všetko poriadne popučíme a zmiešame do hustej omáčky. V tomto kroku už len podľa chuti pridáme korenie a čerstvé paradajky. So soľou opatrne, feta jej chuť ľahko nahradí. Podávame s čerstvou bazalkou! :)
Zelený šalát bohýň
Tiktokerka Melissa si práve týmto receptom získala srdcia mnohých z nás. Do hlavnej úlohy si prizvala práve kapustu, ktorá tento krásny zelený šalát obohatila o nadupanú dávku vitamínov. Kúzlo v príprave tohto šalátu sa skrýva v krájaní. Každú ingredienciu tohto šalátu treba nakrájať na najdrobnejšie, ako sa dá.
Na jeho prípravu budete potrebovať nadrobno nakrájanú kapustu, uhorku, cibuľku a pažítku. Zelenej ešte stále nebolo dosť, a preto sa pustíme do zelenej zálievky. Do mixéra pridáme špenát, cesnak, vlaššské oriešky, soľ, korenie, citrónovú šťavu, lyžičku octu a pre tých, ktorí tento šalát nepreferujú vo veganskej verzii, pridáme aj parmezán. Podávame s tortilovými čipsami.
Francúzske toasty
Väčšina z nás už určite v minulosti počula o sladkej chuťovke s názvom „French Toast”. Poďme si, teda spolu túto francúzsku klasiku pripomenúť. Na tieto skvelé francúzske toasty budeme potrebovať pečivo. Najlepšie sa osvedčila vianočka, pletenec alebo klasický toustový chlieb z obchodu.
Do misky si zmiešame vajíčka, mlieko, škoricu a cukor. Do tejto zmesi tousty ponoríme a na panvici opražíme. Po odobratí z panvici tousty poukladáme na kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Tento sladučký pokrm sa tradične podáva s javorovým sirupom/ medom, škoricou a ovocím. Zlou voľbou nebude však ani dobrý džem či nátierka z lieskovcov. Každý maškrtný jazýček bude za tento recept ďakovať! :)