10 najlepších jedál, ktoré môžete jesť počas horúčav

0
10 najlepších jedál, ktoré môžete jesť počas horúčav

Je vám horúco? Objavte 10 najlepších jedál, ktoré môžete jesť počas horúčav. Ochlaďte sa týmito lahodnými zdravými jedlami cez letné mesiace, od uhoriek po melón.

Teploty stúpajú a zdá sa, že leto je konečne tu! Ak sa vám rovnako ako nám zdá, že v noci nemôžete spať a počas dňa sa vám nedarí sústrediť sa, existuje niekoľko jednoduchých trikov, ktoré môžete vyskúšať, aby ste zostali v pohode a hydratovaní.

Vedeli ste, že strava môže mať zásadný vplyv na vašu telesnú teplotu? Pridanie rôznych druhov ovocia a zeleniny do vášho jedálneho lístka dokáže zázraky – dokonale vás schladia. Toto sú najlepšie potraviny na jedenie v horúčavách:

1. Paradajky

Paradajky majú vysoký obsah antioxidantu lykopénu, ktorý je známy ako účinný prostriedok na prevenciu rakoviny. Červené paradajky obsahujú 94 percent vody. Sú chutné v šaláte alebo dokonalé v sendviči, je ľahké zaradiť túto zeleninu do vašich každodenných jedál.

2. Listová zelenina

Tmavá listová zelenina sa skladá z 80 – 95 percent vody, vďaka čomu je veľmi ľahko stráviteľná. To znamená, že rýchlo prechádza tráviacim systémom a poskytuje v tele pocit ochladenia.

3. Melón

Chladivý melón uhasí aj ten najintenzívnejší smäd – toto ovocie je ideálne počas letných mesiacov. Jednoduchý plátok melónu ponúka vynikajúci, osviežujúci zážitok. Melón má nízky obsah kalórií a vysoký obsah vody (95 percent), čo z neho robí mimoriadne chladivé sústo.

Prečítajte si 11 tipov ako lete ochladiť domácnosť

4. Štipľavé papriky

Toto je pravdepodobne posledná vec, na ktorú máte chuť v horúcom počasí, ale kari a chilli stimulujú tepelné receptory v ústach, zlepšujú krvný obeh a spôsobujú pot, čo ochladzuje telo. Nie sme si však istí, koľko ľudí vymení burger za pikantné kari!

5. Zeler

Hoci nie je pravda, že zeler je potravina s nulovým obsahom kalórií, táto zelenina obsahuje neuveriteľných 95 percent vody. Navyše, šálka nakrájaného zeleru má len 16 kalórií!

6. Brokolica

Či ju milujte, alebo nenáviďte, brokolica je pre vás skvelá. Je známa ako inteligentný sacharid a má vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje trávenie, udržuje nízku hladinu cukru v krvi a zabraňuje zápche. Táto zelenina sa zdá byť hutná, ale v skutočnosti má 91 percent vody, aj keď sme si istí, že mnohí tvrdia, že pohár vody je chutnejší ako táto zelená alternatíva.

7. Polievka

Polievka nám automaticky pripomína chladný zimný deň, taký, keď vonku prší a vy ste zabalení pod dekou na pohovke a popíjate kurací vývar. Recepty s vysokým obsahom tekutín však pomáhajú dosiahnuť úroveň hydratácie a výber ľahšej zeleninovej polievky namiesto ťažkej mäsovej polievky premení výber zimných jedál na vhodnejšiu sezónnu možnosť.

8. Bobuľové ovocie

Jahody, černice, čučoriedky, maliny a brusnice sú veľmi zásadité ovocie. Podľa tradičnej čínskej medicíny vytvárajú v tele chladnú energiu. Navyše majú v sebe mnoho vitamínov.

9. Kokosové mlieko a kokosová voda

Kokosové mlieko a voda obsahujú dôležité živiny, ktoré pomáhajú pri hydratácii, čo znamená, že obe sú nielen chutné, ale aj plné zdravotných výhod. Veľa receptov obsahuje kokosové mlieko, pretože je to skvelá prísada na zahustenie omáčok a objemových jedál.

10. Uhorky

Uhorky sú skvelou zeleninou na horúce letné dni, pretože obsahujú veľa vody, ktorá vám pomôže udržať sa v chlade, uhorky obsahujú až 95 % vody. Uchovávajte ich v surovom stave, pretože keď ich uvaríte, unikne veľa vlhkosti a vody.

Zdroj: hellomagazine.com

žiadne príspevky na zobrazenie