6 dôvodov, prečo si dať raňajky na večeru

0
6 dôvodov, prečo si dať raňajky na večeru
pixabay.com

Prečo sú raňajky na večeru taký dobrý nápad? Raňajky sú jedlo, ktoré má vo všeobecnosti sklon k rýchlemu vareniu. Ste ešte len na začiatku dňa a len málokto má mentálnu kapacitu na ranné kulinárske pokusy.

Rôzne druhy jedál, ktoré zvyčajne jeme na raňajky, sa často dajú ľahko pripraviť súčasne – slanina alebo klobása prská ​​v rúre, zatiaľ čo s vajciami manipulujete na varnej doske a chlieb sa toastuje v hriankovači. Všetko dopadne na tanier teplé a čerstvé súčasne. Prijatie tejto zásady pri podávaní raňajok na večeru je jedným z najlepších dôvodov, prečo ich pridať do svojej dennej rutiny.

Vafle na večeru sú síce úžasné, ale tu je 6 kreatívnych spôsobov, ako zmeniť klasiku raňajok na nové obľúbené večere. Rovnaká ľahkosť, viac možností!

1. Zvyšky potravín môžete vložiť do omelety

Zvyšky kuracieho kung-pao, pol šálky bolonskej omáčky, fajita plnky… Ak vám v chladničke zostanú nejaké nedojedené zbytky z jedál, môžete ich vložiť doprostred omelety a pochutnať si! Ak máte zvyšky syra, vezmite ho tiež a pridajte ho do jedla. Objednala sa vaša rodina na návštevu a všetci majú chuť na jedlo? Špeciálne kombinované omelety budú pre každého pochúťkou.

2. Vyskúšajte raňajky z iných kultúr

Preskúmajte rôzne kultúry a inšpirujte sa raňajkami z celého sveta a pochutnajte si na jedných z nich na večeru! Či už sa vám zapáčia kompletné anglické raňajky, filipínsky silog (hotdog) s vajcami a ryžou, kanadské palacinky, mexických chilaquiles (kukuričných tortíl) alebo dokonca elegantná francúzska bylinková omeleta s maslom, raňajky na večeru sú skutočne zábavným spôsobom, ako rozšíriť svoje obzory.

Prečítajte si tipy jedál na týždeň – jedálniček so zoznamom potravín

pixabay.com

3. Do shakshuky môžete pridať dusené jedlá a polievky

Čili, kari, dusené mäso, pečená fazuľa a ešte hustejšie polievky ako šošovica môžu byť pripravené v štýle shakshuky! Shakshouka je misa s vajcami pošírovanými v omáčke z paradajok, olivového oleja, papriky, cibule a cesnaku a obyčajne korenená rascou, paprikou, kajenským korením a muškátovým orieškom. Jedlo existuje už stáročia v stredomorských kultúrach.

Vložte svoj polievkový alebo prívarkový základ do panvice, zohrejte na miernom ohni, potom do neho rozbite vajíčka a ochuťte podľa preferovanej chuti. K tomu chrumkavý chlieb, dobré pitie a máte večeru s minimálnou snahou.

4. Môžete zjesť úplné raňajky na večeru

Povedzme si pravdu: Klasické raňajky vo večerných hodinách sú vynikajúce kedykoľvek počas dňa, takže sa nebojte počúvať svoj vnútorný hlas. Vajcia, praženica, párky, mäso, toasty, palacinky, to všetko je ako pochúťka, keď sa jedia na večeru. Ráno si ich možno nestihnete pripraviť, ale neskôr možno zistíte, že steak a vajcia je vašou novou obľúbenou nedeľnou večerou.

Prečítajte si: 6 mýtov o zdravej strave

5. Zabaviť sa môžete aj pri drinkoch

Ak nemôžete raňajkovať bez kávy alebo čaju, ale máte obavy dať si nápoj s kofeínom na večeru, vyskúšajte bylinné nápoje bez kofeínu. Ich alternatívy, ako napríklad káva z čakanky, majú dobrú chuť a vychutnáte si ich bez toho, aby vás zobudili. Alebo si dajte ovocný čaj s vynikajúcou kvalitou, ktorá obstojí pri každom jedle.

A hoci pivo na raňajky nie je dobrý nápad, je skvelé v spojení s jedlami, ktoré sa obyčajne jedia na raňajky: Horkosť vyvažuje sladkosť. Ak objavíte nejaký typ globálnych raňajok, skúste zistiť, či nenájdete aj pivo z tejto krajiny!

udene maso pivo
pixabay.com

6. Môžete si dať dezert na večeru!

Najlepším bonusom raňajok na večeru je, že zatiaľ čo sa dezert po raňajkách vám nemusí chutiť, dezert po večeri je prakticky morálny imperatív. Môžete pokračovať v raňajkovej téme napríklad tyčinkami z cereálií, palacinkami v dezertnom štýle alebo niečím ľahším, ako je čerstvé ovocie a sorbet alebo mrazený jogurt.

Foto: pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie