Najlepšie tvarohovo-pudingové slimáčiky z kysnutého cesta

0
Najlepšie tvarohovo-pudingové slimáčiky z kysnutého cesta

Keď neviete, čo by ste si rady dopriali a máte vzťah ku kysnutému cestu, odporúčame vyskúšať tvrohovo-pudingové slimáčiky. Excelentná kombinácia vanilkového pudingu a tvarohu rozvonia celú domácnosť. 

Čo potrebujete na prípravu cesta?

  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 80 g cukru
  • 50 g masla
  • 1 droždie
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
tvarohovo pudingové slimáčiky
Tvarohovo-pudingové slimáčiky

Čo potrebujete na prípravu plnky

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 kl citrónovej kôry
  • 300 ml mlieka
  • hrozienka
  • 1 puding práškový vanilkový
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Vypracujeme si cesto a necháme ho jednu hodinu kysnúť. Uvaríme si klasicky vanilkový puding, necháme ho vychladnúť a zamiešame doňho ostatné ingrediencie – tvaroh, citrónovú kôru, cukor, mlieko, hrozienka.

Rozvaľkáme si cesto, rozotrieme naňho pudingovo – tvarohovú zmes, zrolujeme ho a nakrájame na cca 2 cm hrubé krúžky (podobne ako pri mini pizzovníkoch). Ukladáme postupne na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupňov celzia cca 15 – 20 minút.

Akčný tip: Je dobré ešte nechať dokysnúť slimáčiky cca 30 minút priamo na plechu pred pečením.

Podarili sa vám alebo pre nás máte tip na iný recept? Pošlite nám vaše foto na redakcia@akcnezeny.sk alebo napíšte priamo do komentára pod článok.

Dobrú chuť želáme z redakcie!

Zdroj foto: Archív Martina Novotná

žiadne príspevky na zobrazenie