Keď neviete, čo by ste si rady dopriali a máte vzťah ku kysnutému cestu, odporúčame vyskúšať tvrohovo-pudingové slimáčiky. Excelentná kombinácia vanilkového pudingu a tvarohu rozvonia celú domácnosť.
Čo potrebujete na prípravu cesta?
- 450 g hladkej múky
- 200 ml vlažného mlieka
- 80 g cukru
- 50 g masla
- 1 droždie
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Čo potrebujete na prípravu plnky
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 kl citrónovej kôry
- 300 ml mlieka
- hrozienka
- 1 puding práškový vanilkový
- 80 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
Vypracujeme si cesto a necháme ho jednu hodinu kysnúť. Uvaríme si klasicky vanilkový puding, necháme ho vychladnúť a zamiešame doňho ostatné ingrediencie – tvaroh, citrónovú kôru, cukor, mlieko, hrozienka.
Rozvaľkáme si cesto, rozotrieme naňho pudingovo – tvarohovú zmes, zrolujeme ho a nakrájame na cca 2 cm hrubé krúžky (podobne ako pri mini pizzovníkoch). Ukladáme postupne na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupňov celzia cca 15 – 20 minút.
Akčný tip: Je dobré ešte nechať dokysnúť slimáčiky cca 30 minút priamo na plechu pred pečením.
Podarili sa vám alebo pre nás máte tip na iný recept? Pošlite nám vaše foto na redakcia@akcnezeny.sk alebo napíšte priamo do komentára pod článok.
Dobrú chuť želáme z redakcie!
Zdroj foto: Archív Martina Novotná