Týmto bublinkám neodoláte a k tomu tri tipy na skvelé silvestrovské jednohubky

Vianoce a oslava Nového roku sa nezadržateľne blížia. Na Vianoce už asi každý vie, čo nachystá na večeru, tradičné menu obyčajne pozostáva z kapra a majonézového šalátu. Rozmýšľali ste však už nad tým, čo pripravíte na Silvestra? Máme pre vás tri skvelé tipy a k tomu aj inšpiráciu na novoročný prípitok od vinárstva Pavelka®.

1. Syrové guľky

Ingrediencie:

  • 8 plátkov slaniny 
  • smotanový syr
  • strúhaný čedar (príp. gouda alebo eidam)
  • 1 lyžička drveného sušeného cesnaku
  • 1 lyžička papriky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • čerstvo nasekaná pažítka
  • jemne nasekané pekanové alebo vlašské orechy
  • slané tyčinky

Postup:

V panvici opekajte slaninu asi 8 minút do chrumkava. Nechajte odkvapkať na plechu vystlanom papierom a potom nakrájajte nadrobno. Odložte bokom. Medzitým vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, syr čedar, cesnak a papriku a dochuťte soľou a korením.

Vytvorte zo zmesi 18 malých guľôčok a preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Odložte do chladničky na 1 hodinu. V plytkej miske zmiešame slaninu, pažítku a pekanové orechy. Guľôčky obaľujte v zmesi slaniny, pažítky a pekanových orechov. Každú nastoknite na tyčinku a nechajte 15 minút pred podávaním zohriať na izbovú teplotu. Ak nepodávame ihneď, voľne prikryte plastovým obalom a vráťte do chladničky.

Zdroj: www.delish.com

S čím je dobré si pripiť na Nový rok?

Nie len to, čo budete jesť, ale aj to, čo budete piť, je veľmi dôležité. Ako zvoliť chutný prípitok na Silvestra? Čo tak osláviť ho s tradičným prípitkom – sektom?

Známe vinárstvo Pavelka teraz prichádza s jedinečnou novinkou, sektom Blanc de Pinot Noir – sekt vyrobený tradičnou metódou druhotného kvasenia, ktorý vyzrieval 12 mesiacov na jemných kaloch, čím získal delikátnu chuť s jemným perlením a dlhým minerálnym záverom.

Tento osviežujúci spoločník vám spríjemní výnimočné chvíle a odmení vás svojou lahodnou chuťou. Ideálne je ho podávať vychladené na teplotu 9° až 11°.

2. Obalené páročky

Ingrediencie:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 balíček mini párkov
  • 4 polievkové lyžice roztopeného masla
  • hrubá soľ na posypanie

Postup:

Predhrejte rúru na 375º. Na jemne pomúčenej doske rozvinieme plát cesta a nakrájame ho na pásy a tie potom na trojuholníky. Položte jeden párok na hrubšiu stranu každého trojuholníka a potom jemne zrolujte až po cíp trojuholníka. Naukladajte ich na plech, potrite rozpusteným maslom a posypeme hrubozrnnou soľou. Piecť by sa mali do zlatista 12 až 15 minút. Podávať ich môžete s horčicou alebo kečupom.

Zdroj: www.delish.com

TIP NA VIANOČNÉ DARČEKY PRE MILOVNÍKOV VÍN

Momentálne prebieha 15% zľava na celý sortiment v eshope do 31.1.2022, kód: veselehodovanie

3. Chuťovky z cestovín

Ingrediencie:

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • balenie tortellín
  • soľ, mleté ​​čierne korenie, červená paprika
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • 2 balenia mozzarella guličiek
  • pečená červená paprika
  • 200 g nakrájanej salámy
  • 1 zväzok čerstvej bazalky
  • 200 g artičoky
  • 200 g zelených olív

Postup:

Do veľkého hrnca s vriacou vodou pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja. Tortellini uvaríme podľa návodu na obale al dente. Scedíme a preložíme do veľkej misy. Uvarené tortellini dochutíme soľou a korením. Pridajte balzamikový ocot a dve lyžice olivového oleja a premiešajte. Odložte bokom.

Marinujte mozzarellu: Do malej misky pridajte guľky mozzarelly, červenú papriku a dve lyžice olivového oleja. Zamiešajte, aby sa suroviny pekne prepojili a odložte. Zostavte špízy tak, že navrstvíte po jednom kuse mozzarellu, salámu, pečenú červenú papriku, tortellini, bazalku, artičoky a zelené olivy.

Zdroj: www.delish.com