Vyskúšajte osviežujúci Waldorfský šalát s orechmi a majonézou

0
Vyskúšajte osviežujúci Waldorfský šalát s orechmi a majonézou
https://unsplash.com/photos/a-plate-of-food-with-a-fork-and-spoon-3dll-RrBdq8

Waldorfský šalát pochádza z hotela Waldorf-Astoria v New Yorku, kde bol prvýkrát pripravený v 19. storočí. Jeho základom sú nakrájané jablká, stopkový zeler, vlašské orechy a majonéza. Tento osviežujúci a chrumkavý šalát je ideálny ako predjedlo alebo ľahký obed.

Ingrediencie (4 porcie):

  • 2 väčšie sladkokyslé jablká (napr. Granny Smith alebo Gala)
  • 2 stopky zeleru
  • 50 g vlašských orechov
  • 100 g majonézy (možno nahradiť jogurtom pre ľahšiu verziu)
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Hrsť šalátových listov (napr. rímsky šalát) na podávanie
  • Prípadne zopár bobuliek tmavého hrozna

Vyskúšajte aj chumkavý šalát s avokádových dipom a tofu

canva.com

Postup:

  1. Príprava surovín: Jablká umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na malé kocky. Zeler očistite a nasekajte na tenké plátky. Vlašské orechy mierne opražte na suchej panvici, aby získali intenzívnejšiu chuť, a potom ich nasekajte.
  2. Zmiešanie ingrediencií: V mise zmiešajte nakrájané jablká, zeler a vlašské orechy. Pridajte majonézu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
  3. Podávanie: Šalát môžete servírovať na listoch rímskeho šalátu alebo samostatne v miskách. Pre extra sviežosť môžete pridať hrozno alebo sušené brusnice.
canva.com

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu