Začnite písať ak chcete vyhľadať článok

MAGAZÍN RECEPTY

Ako pripraviť párky ako jedlo na obed alebo čo chladnička dala

REDAKCIA
Zdieľať

Jedného dňa som nevedela, čo variť. V chladničke ostali len párky a pár základných potravín. A tak som sa rozhodla, že spravím úplne jednoduchý recept. A teraz patrí k našim obľúbeným večerám. Deti to majú veľmi radi a je to celkom jednoduché. Pečiem to väčšinou v rúre, aby boli zemiaky chrumkavé.

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 100 gramov slaniny, nakrájanej na kocky
  • 8 stredne veľkých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na štvrtiny
  • 8 párkov
  • panenský olivový olej
  • soľ a korenie
  • rozmarín alebo petržlen – sušený alebo čerstvý
  • 3-4 vajíčka (nie je podmienka)

Prečítajte si: Čo variť alebo jedálniček na týždeň so zoznamom potravín

Postup:

  • Cibuľu opražte na liatinovej panvici na extra panenskom olivovom oleji asi 5 minút alebo dovtedy, keď je jemne opečená. Vyberte ju z panvice a odložte bokom.
  • Na panvicu pridajte asi 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja.
  • Vložte do nej na kolieska pokrájané zemiaky. Ochutíme ich soľou a korením. Varte 15 minút, často premiešajte.
  • Dajte zemiaky do predhriatej vetranej rúry na 190 stupňov Celzia. Zapekajte pol hodinu. Pridajte párky, rozmarín, cibuľu a slaninu a zapekajte ďalších 15 minút.
  • Na vrch môžete ešte vyliať rozmiešané vajíčka

Zdroj foto: www.apronandsneakers.com

Tagy
REDAKCIA
REDAKCIA

Sme akčné ženy a prinášame ti príbehy a články spoločne s ďalšími akčnými ženami, ktoré robia, čo milujú a rady o tom aj píšu. Podporujeme sa navzájom v našich snoch. V tom, čo nás napĺňa a robí nám radosť. Pridaj sa k nám: https://akcnezeny.sk/registracia/ Spoločne vytvárame magazín, stretávame sa online a rovnako offline na vzdelávacich a motivačných podujatiach, ktoré organizujeme. IG: #zenyktorerobiacomiluju #akcnezeny #akcnemamy #vzdelavanie #biznis #kariera

  • 1

Aj toto by sa vám mohlo páčiť

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X