Ako pripraviť párky ako jedlo na obed alebo čo chladnička dala

Jedného dňa som nevedela, čo variť. V chladničke ostali len párky a pár základných potravín. A tak som sa rozhodla, že spravím úplne jednoduchý recept. A teraz patrí k našim obľúbeným večerám. Deti to majú veľmi radi a je to celkom jednoduché. Pečiem to väčšinou v rúre, aby boli zemiaky chrumkavé.

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 100 gramov slaniny, nakrájanej na kocky
  • 8 stredne veľkých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na štvrtiny
  • 8 párkov
  • panenský olivový olej
  • soľ a korenie
  • rozmarín alebo petržlen – sušený alebo čerstvý
  • 3-4 vajíčka (nie je podmienka)

Prečítajte si: Čo variť alebo jedálniček na týždeň so zoznamom potravín

Postup:

  • Cibuľu opražte na liatinovej panvici na extra panenskom olivovom oleji asi 5 minút alebo dovtedy, keď je jemne opečená. Vyberte ju z panvice a odložte bokom.
  • Na panvicu pridajte asi 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja.
  • Vložte do nej na kolieska pokrájané zemiaky. Ochutíme ich soľou a korením. Varte 15 minút, často premiešajte.
  • Dajte zemiaky do predhriatej vetranej rúry na 190 stupňov Celzia. Zapekajte pol hodinu. Pridajte párky, rozmarín, cibuľu a slaninu a zapekajte ďalších 15 minút.
  • Na vrch môžete ešte vyliať rozmiešané vajíčka

Zdroj foto: www.apronandsneakers.com