Maďarský guláš so žemľovou knedľou podľa Muža v zástere

0
Maďarský guláš so žemľovou knedľou podľa Muža v zástere

Ako pripraviť pravý maďarský guláš? Guláš je tradičné jedlo maďarskej kuchyne, pripravované z hovädzieho mäsa, cibule, papriky a korenín, ako je mletá červená paprika. Jeho charakteristickým znakom je hustá konzistencia a bohatá, korenistá chuť, ktorá vzniká dlhým dusením surovín.

Tento pokrm sa často podáva s chlebom, haluškami alebo zemiakmi a je obľúbený na rôznych oslavách či rodinných stretnutiach. Inšpirovali sme sa receptom Mariána Myjavca Muža v zástere.

Ingrediencie:

  • 1,5 kg falošnej hovädzej sviečkovice
  • 5 stredných cibúľ
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 pl mletej červenej papriky
  • 2 čl mletej údenej papriky
  • 2 dcl červeného vína
  • 1,5 l vývaru
  • 1 pohár domáceho leča
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Chilli

Postup:

Nadrobno pokrájanú cibuľu skaramelizujeme do svetlo hneda. Pridáme nasekaný cesnak, čierne korenie a 1čl soli. Minútu osmažíme. Pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso a zatiahneme. Posypeme ho paprikou a minútu smažíme.

https://www.instagram.com/muz_v_zastere/

Podlejeme červeným vínom a dusíme 10 minút. Podlejeme časťou vývaru a dusíme niekoľko minút. Pridáme lečo a postupne prilievame vývar a v odokrytom hrnci dusíme do zmäknutia mäsa asi 2 hodiny.

Prečítajte si aj: Fantastické kačacie prsia sous vide podľa Muža v zástere 

Nakoniec pridáme podľa chuti soľ, korenie a chilli.
Podávame so žemľovou knedľou.

Žemľová knedľa

  • 8 bielych rožkov
  • 4 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • Petržlenová vňať
  • 2 čl soli

Postup:

Rožky pokrájame na kocky a necháme ich na plechu usušiť.
Bielky vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky a vymiešame.
Pridáme mlieko, múku, vňať a soľ a ručne metličkou vymiešame.
Rožky dáme do veľkej misy, pridáme cesto a ľahko zmiešame. Hmotu rozdelíme na dve časti a rozprestrieme na potravinovú fóliu. Poriadne zabalíme a vytvarujeme knedľu. Dáme ju variť do vriacej vody alebo do parnej rúry na 20 minút.

Celý postup nájdete tu.

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu