Začnite písať ak chcete vyhľadať článok

MAGAZÍN RECEPTY

Pizzové slimáky, na ktoré sa vám budú zbiehať slinky

Zdieľať
Slané dobroty u nás doma milujú malí aj veľkí. A najosvedčenejšia klasika sú práve tieto pizzové slimáky. Mäkkučké cesto so šťavnatou paradajkovou náplňou. Navyše, táto pochúťka je naozaj jednoduchá na prípravu a z jednej dávky viete urobiť dosť pre všetkých.

Ingrediencie:

Cesto:
  • 500 g múka hladká,
  • 1/2 kocky droždia,
  • 2 dl mlieko,
  • 1 ČL cukru,
  • 1/2 dl olej,
  • soľ
Paradajková omáčka:
  • 1 konzerva lúpaných paradajok,
  • cesnak,
  • olej,
  • bazalka,
  • cukor,
  • soľ

Postup:

Z mlieka, rozdrobeného droždia a trošku cukru si pripravíme kvások.
TIP: Môj tip je, že do hrnčeka nalejete mlieko, lyžičku cukru a rozdrobíte droždie. Zamiešate a vložíte na pol minúty do mikrovlnky. Kysnutie sa tým urýchli.
Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
Omáčku si pripravíme tak, že na olivovom oleji si orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, dochutíme bazalkou a soľou.Môžeme pridať aj trošku cukru. Krátko prevaríme, aby omáčka jemne zhustla. Na záver môžeme rozmixovať.
TIP: Ak nemáte čas na prípravu omáčky, pokojne použité aj kvalitný kečup alebo paradajkovú omáčku z obchodu. V tom prípade však náplň nezabudnite posypať aspoň bazalkou alebo korením na pizzu.
Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme pripravenou paradajkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Môžeme pridať prípadne aj šunku alebo salámu. Zrolujeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
Tagy
Katarína Janíková

Varenie, pečenie a hlavne fotenie hotového jedla je môj koníček. Rada vymýšľam nové recepty, ktoré nie sú náročné na prípravu a väčšinou sú z bežne dostupných surovín. Viac o mne nájdete aj na IG @skatulkavkuchyni.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár