Podnikanie sa mnohým skomplikovalo. Kamila chce pomôcť reštauráciám s donáškou prežiť krízu

0
Podnikanie sa mnohým skomplikovalo. Kamila chce pomôcť reštauráciám s donáškou prežiť krízu

Cestovný ruch, eventový biznis, či kamenné predajne zažívajú v týchto dňoch obrovský pokles. Nejeden z nás by si želal vešteckú guľu a možnosť dozvedieť sa, kedy sa situácia zmení a ako to celé dopadne. 

Dopady sú nečakané a radikálne pre množstvo podnikateľov u nás na Slovensku i na celom svete. Reštauračný biznis bude tiež čoskoro uzatvárať svoje brány. Ostane možnosť donášky jedla a systému „take away“, teda balenia jedla so sebou na objednávku. 

V prvej vlne vírusu sa potravinové reťazce hromadne vykupujú a ľudia si robia zásoby na dlhšie obdobie. Na jednej strane je to pozitívne, pretože takto minimalizujú možný kontakt a risk. Potraviny budú, pravdaže, dostupné stále a v dostatočnom množstve.

foto: pixabay.com

Podpora reštauračného biznisu

Reštauráciám návštevnosť rapídne klesla, a preto mnohé už aj zavreli. Iné obmedzili prevádzku a zaviedli prísne hygienické opatrenia. Možnosť „prežitia“ majú tie, ktoré sa zamerajú na donášku a možnosť systému „take away“ balenia. Stravovanie v spoločných priestoroch reštauračných zariadení momentálne nie je vhodné.

Prečítajte si aj rozhovor s epidemiologičkou

Iniciatíva portálu a aplikácie menucka.sk, s ponukou donášok na Slovensku

Kamila Slašťanová, ktorá založila portál menucka.sk, chce podporiť reštauračný biznis.

„Variť predsa nemusíme každý deň. Urobiť si reštauráciu môžeme aj doma“. 

Portál dokáže po lokalizovaní alebo zadaní aktuálnej polohy každému ukázať najbližšie ponuky obedov v okolí. Po zadaní filtra “donáška” resp. priamej adresy na stránke menucka.sk/donaska, sa vám ukážu tie reštaurácie a prevádzky, ktoré ponúkajú donášku, prípadne jedlo so sebou na objednávku vopred.

“Vyzvali sme naše partnerské reštaurácie, aby si u nás doplnili informácie o donáškach a tiež mimoriadne ponúkame aj ostatným prevádzkam, ktoré ešte u nás nie sú, aby nám poslali informácie o svojich službách. Uverejníme ich u nás bezplatne. vyjadrila sa zakladateľka portálu Kamila Slašťanová.

Jej tím priebežne zbiera a uverejňuje informácie o donáškach, aby ľuďom aj v menších mestách a obciach jednoduchou formou sprostredkoval zoznam prevádzok, kde sa dá jedlo objednať. Aj s podrobnými informáciami o konkrétnom menu, lokalite rozvozu, čase a spôsobe objednávania. To môže byť telefonicky, emailom, online cez vlastné webstránky, či externé objednávkové aplikácie, ktorú sú tiež prelinkované.

“Veríme, že týmto pomôžeme mnohým ľuďom, zabezpečiť si kvalitné stravovanie, a zároveň prevádzkam zvládnuť výpadok spôsobený nižšou návštevnosťou reštaurácií,” dodáva Kamila Slašťanová.

Každý, kto by mal záujem uverejniť informácie o svojich donáškových službách jedla, môže ich poslať emailom na info@menucka.sk. Bude zaradený do ponuky a dostane aj prístup do administácie k uverejňovaniu aktuálneho obedového menu, pokiaľ aj to ponúka. Ponuka platí aj pre tie prevádzky, ktoré rozvážajú jedlá z jedálneho lístka, pizzu, vegetariánske jedlá a podobne. Cieľom je čo najlepšie zmapovať ponuku donášky jedál z rôznych kútov Slovenska, a záujemcom sprostredkovať kontakty prehľadne na jednom mieste. 

Využívate donáškové služby? Podeľte sa s nami o svoje názory do komentárov.

žiadne príspevky na zobrazenie