Lahodné zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom sú ideálnym receptom, ktorý zvládne každý. Kombinácia jemnej bryndze, chrumkavej šunky a roztekajúceho sa syra vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento jednoduchý a rýchly pokrm je skvelou voľbou na rodinný obed, večeru alebo pohostenie pre návštevu. Zistite, ako ich pripraviť krok za krokom a potešiť svojich blízkych výdatnou pochúťkou.
Zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom
Suroviny:
- 4 uvarené alebo upečené zemiaky v šupke
- 2 vajcia
- Soľ
- Korenie
- Zelená petržlenová vňať
- Šunka alebo prerastená slanina
- Bryndza
- Strúhaný syr
- (Voliteľné) Chrumkavá opražená cibuľka na posypanie
Postup:
- Zemiaky vopred uvarte alebo upečte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Potom ich pozdĺžne rozkrojte na polovice a opatrne vydlabte ich stred.
- Vydlabanú časť zemiakov vložte do misky. Pridajte vajcia, nakrájanú šunku (alebo prerastenú slaninu), nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
- Do každého vydlabaného zemiaka vložte najprv lyžičku bryndze, a potom navrstvite pripravenú zmes zo zemiakov.
- Povrch zemiakov posypte strúhaným syrom.
- Naplnené zemiaky naukladajte do olejom vytretej zapekacej misky.
- Pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 15 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne jemne zlatnúť.
- Akčný tip: Pred podávaním zemiaky posypte chrumkavou opraženou cibuľkou, ktorá ich chuť ešte viac zvýrazní.
Aké sú protizápalové potraviny?
Tip na podávanie: Skvelo sa hodia s kyslým mliekom, acidkom alebo čerstvým šalátom. My sme ich podávali s uvarenou cviklou a bryndzou a zelenou vňaťkou.
Dobrú chuť a napíšte nám, ako sa vám recept podaril v komentári.