Zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom – rýchly recept na každú príležitosť

0
Zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom – rýchly recept na každú príležitosť

Lahodné zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom sú ideálnym receptom, ktorý zvládne každý. Kombinácia jemnej bryndze, chrumkavej šunky a roztekajúceho sa syra vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento jednoduchý a rýchly pokrm je skvelou voľbou na rodinný obed, večeru alebo pohostenie pre návštevu. Zistite, ako ich pripraviť krok za krokom a potešiť svojich blízkych výdatnou pochúťkou.

Zapečené zemiaky s bryndzou, šunkou a syrom

Suroviny:

  • 4 uvarené alebo upečené zemiaky v šupke
  • 2 vajcia
  • Soľ
  • Korenie
  • Zelená petržlenová vňať
  • Šunka alebo prerastená slanina
  • Bryndza
  • Strúhaný syr
  • (Voliteľné) Chrumkavá opražená cibuľka na posypanie

Postup:

  1. Zemiaky vopred uvarte alebo upečte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Potom ich pozdĺžne rozkrojte na polovice a opatrne vydlabte ich stred.
  2. Vydlabanú časť zemiakov vložte do misky. Pridajte vajcia, nakrájanú šunku (alebo prerastenú slaninu), nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
  3. Do každého vydlabaného zemiaka vložte najprv lyžičku bryndze, a potom navrstvite pripravenú zmes zo zemiakov.
  4. Povrch zemiakov posypte strúhaným syrom.
  5. Naplnené zemiaky naukladajte do olejom vytretej zapekacej misky.
  6. Pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 15 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne jemne zlatnúť.
  7. Akčný tip: Pred podávaním zemiaky posypte chrumkavou opraženou cibuľkou, ktorá ich chuť ešte viac zvýrazní.

Aké sú protizápalové potraviny?

Tip na podávanie: Skvelo sa hodia s kyslým mliekom, acidkom alebo čerstvým šalátom. My sme ich podávali s uvarenou cviklou a bryndzou a zelenou vňaťkou.

Dobrú chuť a napíšte nám, ako sa vám recept podaril v komentári. 

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu