Zapekané casserole so slaninou, vajciami, syrom a špenátom

0
Zapekané casserole so slaninou, vajciami, syrom a špenátom

Toto je skvelé zapekané jedlo z vajec, ktorý slúži na neskoré raňajky alebo len okorení víkendové raňajky doma. V recepte je možné použiť aj bezlepkový chlieb pre bezlepkových hostí. Dajú sa využiť aj croissanty alebo bageta, všetko chutí úžasne.

Casserole so slaninou, vajcom, syrom a špenátom

Ingrediencie:

  • 6 šálok chleba, nakrájaného na 2 centimetrové kocky, kôrky
  • 2 šálky syra čedar
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 šálka nakrájaného špenátu (voliteľné)
  • 5 plátkov slaniny, uvarených chrumkavých a nakrájaných (alebo použiť klobásu/šunku)
  • 10 vajec
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie)
  • 3/4 lyžičky soli
  • petržlen (voliteľné na ozdobu)

Prečítajte si aj: Recept na skvelé a jednoduché jablkové ružičky

Postup

Rúru predhrejeme na 325. Zapekaciu misu s rozmermi cca 20×30 cm vymastíme. Polovicu chleba rozsypte na dno. Posypte väčšinou syra (niektorý si nechajte na vrch), potom pridajte nasekanú cibuľu a špenát, ak ho chcete použiť.

Navrch poukladáme zvyšné kocky chleba. Vajcia, mlieko, smotanu vyšľaháme a osolíme. Nalejte túto zmes na chlieb, prikryte a nechajte nakysnúť 20-30 minút. Odkryte, posypte zvyškom syra (ak máte radi viac!) a slaninou.

Pečieme cca 40-45 min. do nafúknutia a stuhnutia. Na ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou. Pred podávaním nechate vychladnúť 10 minút.

Zdroj: https://hugsandcookiesxoxo.com/bacon-egg-cheese-spinach-casserole/

žiadne príspevky na zobrazenie