Jablkový koláč so snehovou penou: Dokonalá kombinácia sladkej chuti a jemnej nadýchanosti

0
Jablkový koláč so snehovou penou: Dokonalá kombinácia sladkej chuti a jemnej nadýchanosti

Hľadáte dokonalý recept na jablkový koláč, ktorý vás očarí svojou jemnosťou a zároveň bohatou chuťou? Tento jablkový koláč so snehovou penou je presne to, čo urobí radosť celej rodine. Nadýchaná snehová vrstva dodáva dezertu luxusný vzhľad a jemnosť, kým šťavnaté jablká v kombinácii s krehkým cestom vytvárajú neodolateľnú harmóniu chutí.

Pripravte si ho podľa nášho overeného receptu. Žiaľ, koláč som stihla odfotiť len zhora. Kým som sa spamätala, už neostal ani kúsok celý… Moje deti si ho vychutnávajú tak, že sa pustia najprv do bielej perinky” a potom pokračujú cestom. Je to jeden z našich obľúbených koláčov. 

Recept: Jablkový koláč so snehovou penou

Ingrediencie:

Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla (studeného)
  • 80 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 2 PL studenej vody
  • Štipka soli
Na plnku:
  • 4 väčšie jablká (nastrúhané)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 ČL škorice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Možnosť pridať nasekané orechy 
Na snehovú penu:
  • 3 bielky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
Postup:

1. Príprava cesta

V mise zmiešajte múku so štipkou soli. Pridajte studené maslo nakrájané na kúsky a prstami vypracujte drobivú zmes. Pridajte cukor, žĺtok a studenú vodu. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.

2. Príprava plnky

Jablká nastrúhajte a zmiešajte s cukrom, škoricou, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou. Nechajte chvíľu odstáť, aby pustili šťavu.

3. Pečenie cesta

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a vložte do vymastenej formy. Popichajte vidličkou a predpečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

4. Príprava snehu

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Postupne pridávajte práškový cukor a citrónovú šťavu, kým nevznikne lesklá a pevná pena.

5. Finálne pečenie

Na predpečené cesto rovnomerne rozložte jablkovú plnku a navrch naneste snehovú penu. Vráťte do rúry a pečte pri 160 °C približne 15 – 20 minút, kým pena nezíska zlatistú farbu.

Akčný tip:

Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do plnky pridať hrsť nasekaných orechov alebo hrozienok namočených v rume. Tento koláč je ideálny s pohárom horúceho čaju alebo šálkou kávy.

Užite si tento fantastický jablkový koláč so snehovou penou a urobte si krajší deň. Podaril sa vám pripraviť náš recept alebo pre nás máte iný váš overejný recept? Zdieľajte ho s nami v komentári alebo nám napíšte priamo do redakcie a rady vás recept publikujeme. 

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu